Kek Rock


Bahan-bahannya:

  • 280 gm tepung naik sendiri
  • 120 gm mentega
  • 110 gm gula kastor
  • 100 gm kismis hitam  @ kuning
  • 2 sudu besar hirisan campuran
  • 1 biji telur
  • 80 ml krimer sejat ‘marigold’
  • secubit garam

Cara-caranya:

1. Panaskn ketuhar pd suhu 200 c dan griskn dulang pembakar

2. Ayak tepung dn gaulkan bersama mentega dgn perlahan,kemudian campurkn gula.Masukkn kismis,hirisan campuran dan kacau rata.

3. Pukul telur,masukkn krimer sejat marigold dan campurknnya dgn adunan tepung itu tadi utk membuat doh pekat.

4. Letakkan sedikit demi sedikit di atas dulang pembakar

5. Bakar selama 15 hingga 20 minit.


%d bloggers like this: