TART TELUR DURIAN


Bahan2nya:

600 gm tepung gandum Hong Kong

375 gm marjerin

75 gm gula putih

40 gm tepung kastard

40 gm susu tepung

40 gm susu cair

225 gm sirap putih

50 gm durian

5 biji telur

acuan tart

Cara buat Inti:

1. Kisar isi durian dgn sirap putih.Masukkan tiga biji dn susu cair.

2. Keluarkan dn tapis ke dalam mangkuk.

Cara membuat doh

1. Kacau gula dan telur sehingga sebati.

2. Masukkan susu tepung dan kacau

3. Masukkan marjerin,tepung  gandum dan kastard. Uli hingga sebati dn menjadi doh.

4. Ambil sedikit doh sebesar ibu jari dn masukkan ke dalam acuan dn leperkan mengikut bentuknya.

5. Masukkan inti dan bakar dalam oven selama 15 minit dgn suhu 100 hingga 150 darjah.

One response to this post.

  1. Enak dimakan di waktu petang dan sewaktu sarapan pagi.Hmmm yummy

Comments are closed.

%d bloggers like this: