CARBUNCLE – BISUL BESAR


(maaf foto tak berapa jelas,foto lama)

Anak saya,MH.Masa ni,dia berumur 4 tahun.Selepas dia sembuh daripada demam campak(chicken pox),terjadi pula pembekakan di tengah keningnya.Saya dah cuba memberi bermacam-macam remedi(tak pandai nak diagnos lagi).Saya bagi ubat bisul,kudis dan juga follow up campak.Semuanya tak menjadi.Suami ‘give up’.Dia terus ke farmasi untuk ambil ubat anti biotik dan ubat sapu.Bisul itu mengecil dan mula mengering.Tetapi cukup dua minggu,bisul itu membengkak semula.Saya buat rujukan semula,sambil berdoa saya pun mencuba remedi ini :sulp,hep sulp dan ars.(Diagnosisnya carbuncle).Tiga kali diberi makan,bisul itu terus  mengecil dan sembuh terus.Sehinggalah ke hari ini penyakit itu tidak pernah berulang lagi.Inilah yang dikatakan ‘the true healing of Homeopathy’.

One response to this post.

  1. Jiran saya juga mendapat penyakit carbuncle pada tahun lepas.(2009).Dia memilih untuk mengambil perubatan allopathy.Dia ditahan di hospital,dibius dan dibedah.Tetapi tahun ini(2010) penyakit bisulnya kembali semula.Sekali lagi dia ditahan di hospital dan dibedah sekali lagi.

Comments are closed.

%d bloggers like this: